maandag 30 maart 2009

netwerkbijeenkomst verlengde leertijd

Uitbreiding van de leertijd op de basisschool. Dat was het belangrijkste thema van de netwerk bijeenkomst in maart, georganiseerd door de Brede School Overvecht. In het gebouw van het SPO gaven verschillende sprekers - onder meer uit Rotterdam en Den Haag - hun kijk op het onderwerp. Ook het Utrechts Centrum voor de Kunsten leverde een bijdrage.

Wat was nu precies de bedoeling van de bijeenkomst? Die komt neer op het volgende. De Brede School Overvecht is erg gecharmeerd van het idee van leertijdverlenging. In feite loopt zij met haar programma talentontwikkeling al enigszins op dit principe vooruit. Bijvoorbeeld door de inhoud van de verlengde schooldag (VSD) te benoemen als 'onderwijs'. De verwachting is dat invoering van de leertijdverlenging een belangrijke kwaliteitsslag mogelijk maakt.

Voor de goede orde: de Brede School is vooralsnog geïnteresseerd in het principe van de leertijdverlenging. Hoe die vorm moet krijgen staat bij lange na niet vast. De bedoeling van de netwerkbijeenkomst was een verkenning van de mogelijkheden, en niet de presentatie van een uitgewerkt model.

Een uitgebreide beschrijving van de bijeenkomst vindt u in het verslag van het wijkbureau Overvecht (te bekomen via de Brede School Overvecht). Wat hier volstaat, is de eindconclusie. En die luidt als volgt:

'een grote meerderheid van de deelnemers is enthousiast over leertijdverlenging en vindt het de moeite waard om de mogelijkheden te onderzoeken'.

Een nieuw op te richten werkgroep gaat de komende tijd met deze uitkomst aan de slag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten