dinsdag 12 mei 2009

leertijdverlenging

Ook in andere wijken wordt nagedacht over het principe van leertijdverlenging. In een interview in de Volkskrant zegt Heinz Schiller, directeur van Doenja, daarover het volgende:

' Dat nog steeds 90 procent van de kinderen uit de wijk naar het VMBO gaat is een vreselijk feit. Je weet dat een groot deel van deze kinderen uitvalt en dus zonder uitzichten in dezelfde of een vergelijkbare wijk terugkeert. En dus in een omgeving waar stimulans en het goede voorbeeld ontbreken. Zo reproduceer je achterstanden. Als je dan zo veel miljoenen extra hebt (bedoeld worden de Vogelaargelden, AS), kun je beter een of twee meetbare doelen stellen. Bijvoorbeeld dat over tien jaar 25 procent en het liefst 35 procent van de jeugd van Kanaleneiland naar het HAVO/VWO gaat. We doen echt wat aan het bestrijden van achterstanden als we dat percentage kunnen verhogen.'

Schiller heeft een idee hoe dat kan worden bereikt: de dagschool. Daar zitten de kinderen van half 8 's ochtends tot half 7 's avonds. De nadruk in de lessen ligt op taal en rekenen. 'Er moeten daar volop kansen zijn om je te ontwikkelen. De leerlingen leren meer en zijn niet buiten', vat Schiller samen. Hij is over het plan in gesprek met een basisschool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten