dinsdag 3 februari 2009

netwerkbijeenkomst brede school overvecht

Op donderdagmiddag 12 maart is er een netwerk bijeenkomst van de Brede School Overvecht. De bijeenkomst vindt plaats in het kantoor van het SPO, aan de Kaap Hoorndreef 36, van 13.30 uur tot uiterlijk 17.00 uur.

Het programma valt uiteen in twee delen. Allereerst stellen we u op de hoogte van de stand van zaken van de Brede School in Overvecht. Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van de vreedzame wijk, ouderbetrokkenheid en talentontwikkeling?

In het tweede deel lopen we vooruit op een mogelijke volgende ontwikkeling: de leertijdverlenging. In krachtwijken in bijvoorbeeld Rotterdam en Den Haag wordt al gewerkt met dit model, waarbij kinderen zes uur extra, per week, naar school gaan. De Brede School Overvecht is erg gecharmeerd van het idee van leertijdverlenging, en wil graag, met betrokkenen uit de wijk, de mogelijkheden verkennen.

Om de gedachten te bepalen is een aantal relevante sprekers uitgenodigd, onder andere uit Rotterdam en Den Haag. Met hen willen we een eerste verkenning rondom het thema maken.
Aan de orde komen:

de intensieve samenwerking tussen WWO en onderwijs (Rotterdam)
achtergronden en uitvoering leertijdverlenging (Den Haag)
de visie van de kunstinstelling op leertijdverlenging (UCK)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten